Cum sa rezolvi cele mai comune probleme Android

0
2789

Telefoanele Android se bucura de un succes enorm, atat din partea producatorilor, cat si din cea a utilizatorilor, de mai bune de 10 ani.

Cu toate acestea, dupa cum stim cu totii, nu exista perfectiune in niciun domeniu, iar telefoanele Android nu sunt nici ele o exceptie. In acest articol vom discuta despre care sunt cele mai comune probleme ale telefoanelor Android, precum si modul in care pot fi solutionate.

Baterie descarcata Android

Bateria slaba este intotdeauna o problema enervanta cu smartphone-urile Android. Incarcarea telefonului de mai multe ori pe zi devine o problema destul de mare pentru un utilizator avid, deoarece dureaza mult timp pentru a fi reincarcat la 100%.

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei telefonului, stergeti toate aplicatiile care ruleaza in fundal, dezactivati datele mobile sau Wi-Fi atunci cand nu le utilizati, reduceti luminozitatea la un nivel de confort si porniti modul de economisire a bateriei. Aceste mici sfaturi va pot economisi multa baterie pentru urgente si alte nevoi.

Functionare lenta

De regula, aceasta este vina utilizatorilor, intrucat un telefon care ruleaza lent este o reflectare a obiceiurilor noastre pe smartphone. Motivele pentru aceasta sunt prea multe aplicatii pentru o stocare interna prea mica, prea multe fotografii si videoclipuri, existenta datelor de tip cache si date ale aplicatiilor, precum si a aplicatiilor care ruleaza continuu in fundal.

La fel cum o persoana poate merge sau fugi mai rapid cu un stomac mai putin plin, un smartphone va functiona mai repede atunci cand este liber de fisiere care-l ingreuneaza, aplicatii si date junk. Stergeti aplicatiile neutilizate sau incercati sa utilizati versiunile lor mai usoare.

Cache-ul pentru aplicatii este un motiv major care incetineste considerabil telefonul, care poate fi rezolvat prin a merge la Setari > Aplicatii > Stergeti memoria cache. Faceti-va din asta un obicei periodic pentru a avea un telefon Android cat mai rapid.

Pierderea conectivitatii Wi-Fi pe Android

Politica standard de hibernare Android Wi-Fi dezactiveaza conectivitatea Wi-Fi in timp ce telefonul atinge modul de repaus. Acest lucru nu este o problema prea rau, deoarece economiseste bateria si consumul de date, dar pentru persoanele care au nevoie de actualizari si notificari in timp util, poate deveni o problema. Accesati setarile Wi-Fi avansate si selectati „Intotdeauna” pentru pastrarea semnalului Wi-Fi in timpul hibernarii.

problema Android wi-fi deconectare

Memorie interna insuficienta

Continutul galeriei telefonului nostru depaseste limita de memorie interna destul de repede. Nu trebuie sa va simtiti trist in ceea ce priveste stergerea vechiului continut media de pe telefon. Doar salvati-le pe serverele de tip cloud, cum ar fi Dropbox, Google Photos sau Google Drive, inainte de a sterge totul. Acest lucru va va ajuta sa va eliberati spatiul pentru fisierele noi si, de asemenea, va pastra pozele in siguranta, fara a va teme ca le puteti pierde odata cu deteriorarea telefonului.

Aplicatii care se blocheaza

Unele dintre aplicatiile pe care le folositi s-ar putea sa nu mai functioneze brusc sau sa se blocheze. Acest lucru se datoreaza unei supraincarcari a memoriei cache corupte sau a datelor din aplicatie. Stergeti memoria cache cu metoda discutata mai sus pentru a avea aplicatii cu date proaspete.

probleme Android aplicatii care se blocheaza

Daca stergerea memoriei cache a aplicatiei nu rezolva problema, faceti o copie backup a continutului de date al aplicatiei, apoi stergeti datele aplicatiei si reporniti telefonul. Descarcati si instalati din nou aplicatia din Google Play.

Incalzirea telefoanelor Android

Unele telefoane Android se incalzesc datorita modului in care sunt construite sau altor defecte, precum si datorita unor aplicatii grele cum ar fi jocurile Android sau Facebook.

Incercati sa nu folositi telefonul in timp ce acesta este incarcat si sa evitati aplicatiile grele, sau cautati o versiune mai usoara a lor, precum Facebook Lite. Daca telefonul s-a incins, poti lua si o mica pauza pentru a-i da timp sa se raceasca.

Probleme Auto Correct pe Android

Daca functia de Auto Correct devine o problema enervanta atunci cand scrieti mesaje, o puteti opri cu usurinta. Tot ce trebuie facut este sa mergeti la Setari > Limba > Tastatura Android > Corectie automata si apasati pe „Dezactivat„.

Cam acestea sunt cele mai comune probleme Android, precum si modul in care le puteti rezolva. Insa, daca ati intampinat o problema a carei rezolvare o cunoasteti, sau o problema pe care nu stiti cum s-o rezolvati, nu ezitati sa ne scrieti in sectiunea de comentarii de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here