9 moduri de a fixa o eroare DLL

0
2604

DLL este o extensie de fisier, iar orice problema asociata cu un astfel de fisier este cunoscuta ca o eroare DLL. Aceste erori pot aparea in orice sistem de operare, inclusiv Windows 10, precum si versiunile anterioare. Erorile DLL sunt destul de enervante, dar puteti utiliza pasii de mai jos pentru a remedia erorile. Acestea fiind spuse, hai sa vedem ce este de facut!

Cum sa repari o eroare DLL

Repararea unei erori DLL poate dura de la cateva minute la cateva ore, in functie de tipul de eroare. Cu toate acestea, noi va aducem cele mai comune si eficiente metode pentru a rezolva o eroare DLL.

cum repar o eroare DLL

Reporniti PC-ul

Mai intai de a incerca restul pasilor, reporniti calculatorul. Uneori, aceste erori sunt temporare si se duc dupa o repornire a sistemului. Insa, daca laptopul sau calculatorul sunt blocate, trebuie sa apasati butonul de alimentare pentru a-l forta sa reporneasca.

Restaurati fisierele

Uneori, utilizatorii sterg din intamplare fisierele DLL importante. Daca acest lucru s-a intamplat si in acest caz, tot ce trebuie sa faceti este sa restabiliti fisierele din cosul de gunoi, dat fiind sa nu fie sterse permanent. Daca sistemul afiseaza mesaje precum „Missing DLL” si „DLL not found”, aceasta metoda poate functiona.

In cazul unui joc sau soft popular, puteti cauta fisierul DLL in cauza pe Google, sau pe un site precum Fix4DLL sau DLLDownloader.

Scanati calculatorul cu un antivirus

Este important sa retineti ca mesajele de eroare pot aparea, de asemenea, din cauza fisierelor de sistem infectate. In realitate, in calculator poate sa nu lipseasca niciun fisier DLL, ci virusul sa cauzeze aceasta problema. Pentru a scapa de aceste mesaje false, trebuie doar sa scanati si dezinfectati computerul.

Efectuati o restaurare sistem

Daca credeti ca eroarea DLL apare din cauza unei modificari de sistem sau de registru pe care ati facut-o in ultima vreme, puteti rula o restaurare a sistemului cu functia de System Restore din Windows.

Reinstalati aplicatiile

Daca incercati sa rulati o aplicatie care utilizeaza fisierele DLL din sistem, ar trebui sa incercati sa reinstalati aplicatia sau softul in cauza, intrucat acest lucru poate fi suficient pentru a rezolva problema. Aceasta solutie functioneaza in majoritatea cazurilor, deci nu treceti peste acest pas.

Actualizati driverele de sistem

Uneori, drivere importante legate de hardware-ul computerului lipsesc. De exemplu, daca mesajul de eroare spune „Missing DLL”, este posibil sa doriti sa verificati site-ul producatorului pentru a descarca si actualiza driverele calculatorului.

Descarcati Actualizari Windows

Anumite erori DLL se pot rezolva cu o simpla actualizare Windows, asadar verificati periodic daca a aparut o versiune noua, in cazul in care sistemul nu v-a anuntat.

Reparati sistemul de operare

Ar trebui sa incercati sa reparati sistemul de operare utilizand un disc de instalare Windows. Repararea instalatiei poate de asemenea remedia erorile de tip DLL.

Reinstalati sistemul de operare

Daca toate sfaturile de mai sus nu au functionat, trebuie sa sa reinstalati sistemul de operare. Aceasta va curata partitia de disc pe care intentionati sa o instalati inca o data. Asigurati-va ca mutati fisierele importante intr-o alta partitie inainte de a reinstala sistemul de operare.

Asadar, acestea sunt cateva sfaturi pentru a va ajuta sa rezolvati majoritatea erorilor DLL, insa, daca v-ati confruntat cu aceasta problema si ati reusit s-o rezolvati altfel, nu ezitati sa ne spuneti metoda in comentarii! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here