De la student strain la angajat in Londra

0
1994

Britanicii sunt oameni amabili și ospitalieri. Acesta este motivul pentru care în Londra există atât de multe culturi concentrate. Londra este un oraș excelent în care să trăiești și să studiezi, deoarece populația este formată din naționalități și medii culturale diferite. În prezent, limba engleză este limba internațională pentru afaceri și în multe țări, este cea mai predată a doua limbă. Pe lângă aceasta, datorită numărului mare de comunități etnice, se vorbesc multe alte limbi precum hindi (indiană), urdu (Pakistan), chineză, poloneză etc.

În Londra învață mulți studenți din întreaga lume, de aceea un student român trebuie să fie prietenos, sociabil și tolerant cu celelalte comunități. Românii de obicei sunt oameni cu minte foarte deschisă, dar în socializarea cu studenții străini, în special din Orientul Mijlociu și Asia, trebuie să fie conștienți de comportamentul lor pentru a nu-i jigni sau critica inconștient. Putem spune că studenți care au venit în Londra sunt perfect obișnuiți cu aproape tot ce au întâlnit.

Dacă există probleme în școala sau în viața lor, există întotdeauna un departament care să asiste studenții români, dacă este dincolo de autoritatea lor, aceștia se pot adresa cu ușurință unuia dintre consulatele române și chiar ambasada României din Londra.

Pentru studenții români este un mediu minunat în care să trăiască și să studieze, datorită acestei culturi mixte pe care o vor obișnui într-o perioadă scurtă de timp. Unii dintre ei se vor alătura compatrioților lor, iar alții se vor amesteca printre noii lor prieteni internaționali. Este un loc minunat pentru a-ți face noi prieteni, a învăța noi culturi și limbi, a gusta noi feluri de mâncare și atâtea alte activități interesante așteaptă sș fie descoperite. Majoritatea universităților oferă studenților posibilitatea de a se alătura echipelor sportive și de a practica sporturile preferate la unul dintre centrele sportive partenere. Marea Britanie este bine cunoscută pentru diversitatea în sport: fotbal, cricket, tenis, golf, rugby și călărie. În timpul studenției lor, sunt organizate diferite activități sociale precum excursii în diferite locuri și țări, petreceri tradiționale de seară, petreceri disco, special pentru a comunica, a-și face prieteni noi,

Londra este una dintre cele mai avansate în domeniul tehnologiei. Majoritatea oamenilor au acces la diferite tipuri de tehnologie, cum ar fi sistemul de cablu prin satelit, conexiunea la internet înaltă și telecomunicațiile. Toate universitățile sunt bine echipate cu tehnologie. În fiecare universitate sunt disponibile pentru studenți mii de calculatoare personale, conexiune la internet ridicată în zona universității, proiectoare în fiecare clasă și zone de învățare socială, echipamente speciale pentru cursuri specializate precum Media, Arte și Informatică.

Sistemul de transport este unul dintre cele mai sofisticate din lume.. Pentru studenții care vin din România, sistemul de transport din Marea Britanie va fi diferit. Trebuie să conducă pe partea stângă a drumului. Poate fi foarte confuz pentru ei, deoarece provin din partea dreaptă a țării; pentru a traversa strada, trebuie să privească mai întâi pe partea dreaptă decât pe stânga și dacă conduc, trebuie să fie foarte atenți. În cazul în care vizitați centrul orașului cu o mașină, trebuie să plătiți o anumită sumă de bani. Această măsură este de a preveni blocajele de trafic și poluarea în același timp.

Comparând România și Marea Britanie în funcție de mediul cultural, precum și pe punctul de analiză pot fi evidențiate unele diferențe care au fost discutate în timpul studiului. Evident, România provine din patruzeci de ani de regim comunist, dar majoritatea populației a reușit să depășească perioada de tranziție. Mai ales pentru tineri, venirea în Marea Britanie și locuirea și studierea aici nu vor fi o diferență uriașă pentru ei.

Pentru studenții români care vin aici să studieze, recomandarea ar fi să solicite împrumutul studențesc pentru a reduce costurile vieții și o cazare universitară cel puțin pentru primul an. După aceea, cunoscând și făcându-și prieteni noi, pot împărți împreună un apartament în oraș. Odată ce au un loc de muncă cu jumătate de normă, contul lor de venituri-cheltuieli va fi echilibrat.

Școala Internațională Britanică din București, are o lungă istorie în trimiterea studenților săi la universități de top din întreaga lume și este una dintre cele mai bune școli internaționale din București. IBSB oferă un mediu educațional în care studenții sunt încurajați activ să se străduiască pentru excelența academică. În fiecare an, IBSB are studenți care absolvesc o medie A-A * la subiecte de nivel 3-5 A, 98% dintre studenții care absolvesc IBSB urmează să studieze la instituțiile de învățământ superior atât din România, cât și din întreaga lume. Absolvenții lor sunt acceptați în mod regulat în instituții de prestigiu precum și în UCL (University College London). Institutul de educație UCL deține poziția întâi mondială în educație și are facultăți precum: arhitectură, construcții și planificare, artă și științe umane, drept, inginerie, științe bio-medicale.

Oportunitățile studenților în ceea ce privesc joburile part time sunt numeoase si au un preț destul de bun încât să acopere majoritatea cheltuielilor.  Salariul mediu pe săptămână cu fracțiune de normă în Londra este de 112,20 GBP pe săptămână, dar primii 15% dintre studenți iau acasă peste 200 de lire sterline. Dintre joburile part time cele mai cautate pentru studenți sunt: curier pe bicicletă, îndrumător sau tutore online part-time, asistent de marketing, bonă, asistent medical.

Făcând un clasament al celor mai cautate locuri de munca din Londra în primele cinci clasate găsim două joburi din sectorul medical, ortodontist şi dermatolog. În Marea Britanie, medicii ortodonţi trec printr-o perioadă de pregătire de aproape zece ani până să poate profesa. Perioada de studii durează cinci ani, urmată de interval de pregătire la locul de muncă, plus încă trei ani de studii pentru a putea deveni complet calificat. Specialiştii medicali ocupă aproape o jumătate din clasament. Potrivit unor surse salariile mari din medicină sugerează faptul că numărul de candidaţi calificaţi nu poate să ţină pasul cu cererea pieţei, fapt ce îi împinge pe angajatori să plătească mai mult pentru a putea „câştiga lupta de recrutare a talentului”. Din această cauză destul de mulți medici români preferă să lucreze în Londra. Condițiile, tehnologia avansată, profesionalismul sistemului medical din Londra îi atrag pe cei mai mulți dintre românii care vor sa lucreze in spitalele londoneze. Făcând o comparație

Impozitele medii lunare plătite de cetățeanul român către fondul național de sănătate sunt de aproximativ 200 RON. Această contribuție lunară oferă contribuabililor acces la spitalele publice și asistență medicală din România. Cu toate acestea, această sumă nu va asigura servicii complete în clinici sau spitale private. Este foarte trist că oamenii care plătesc impozite nu pot primi îngrijirea medicală pe care o merită. Este un fapt foarte cunoscut faptul că sistemul de sănătate publică din România nu este suficient de dezvoltat pentru a oferi cele mai bune îngrijiri medicale pentru toți cetățenii. A nu putea accesa serviciile medicale private cu contribuțiile lor lunare este și mai trist pentru cetățeanul român mediu. Acesta este un sistem unic care nu poate fi găsit nicăieri altundeva în Europa. Sistemul național de sănatate din Londra oferă cetățenilor dar și străinilor

Asigurarea de sănătate atât pentru studenții de acasă, cât și pentru cei din UE este gratuită în perioada de studiu. Trebuie doar să completeze formularul HC1 și să îl trimită Departamentului de Sănătate din Marea Britanie împreună cu documentația necesară. O mulțime de cheltuieli medicale pot fi solicitate cu formularul HC1.

În România există si inginerii români de software care lucrează la distanță pentru companii din Marea Britanie sau SUA câștigă cei mai mulți bani, câștigă salarii occidentale menținând costurile de trai la un nivel minim. Acest trai al unui astfel de inginer este cu mult mai puțin costisitor, de aceea probabil prefer sa rămână în țară. Pornind de la o comparație banală între o sticlă de lapte vândută în România și alta din Londra vedem că diferența este minimalistă, dar o data ce creștem prioritățile și ajungem la un mic dejun de 2 persoane la un restaurant de 3 stele costurile se dubleaza. În ceea ce privesc chiriile, Londra fiind cea mai scumpă capitală din lume în acestă privință, costurile sunt de patru ori mai mari.

Dar totusi nimic nu se compară cu viața din Londra unde nu te vei plictisii niciodată, iar sigur că studenții români se vor bucura de viața lor tumultoasă din capitala Regatului Unit. Bineînteles că stilul de viață britanic li se va potrivi perfect. Ei au posibilitatea de a aplica pentru una dintre cele mai bune universități din lume și de a-și dezvolta abilitățile, care îi vor ajuta în viitoarele lor cariere. La urma urmei, România este o țară europeană ca Marea Britanie, deci există multe asemănări în cultură, mediu și oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here