Cum poti imbunatati performanta jocurilor pe Android

0
3336

Stiati ca jocurile Android sunt cele mai interesante si mai distractive metode de a va umple memoria telefonului? Tocmai de-asta, noi am decis sa va sugeram cateva metode pentru a va imbunatati performanta jocurilor pe Android, in cazul in care aveti parte de frame-uri pierdute sau lag.

Jocurile Android sunt clasificate in mai multe categorii; informative, educationale, puzzle-uri, sport, curse, jocuri de realitate augmentata (VR), jocuri bazate pe locatie, FPS, actiune, horror, questing, mister, strategie si multe altele. Toate aceste tipuri sunt disponibile atat pentru telefoane Android de varf, cat si pentru cele low-end.

Exista jocuri cu specificatii reduse pentru acele modele low-end, astfel incat sa va puteti bucura de ele indiferent de bugetul disponibil. Acestea sunt de regula jocurile cu cerinte grafice mai reduse, care nu necesita mult spatiu. Sunt ideale pentru telefoanele Android cu GPU-uri slabe si dimensiuni mai mici ale ecranului.

Atat jocurile freemium cat si cele premium sunt disponibile in Google Play Store. Cele premium necesita a fi cumparate, iar cele freemium sunt gratuite care pot contine achizitii optionale inauntrul lor. Deci, este recomandat sa monitorizati daca altcineva va foloseste telefonul pentru a se juca.

Pentru a va bucura de cea mai buna grafica inalta si un gameplay bine conceput, este mai bine sa achizitionati un model Android high-end cu un ecran mai mare si un GPU (placa video) bun. Cu toate acestea, prin a imbunatati performanta jocurilor pe Android, va puteti bucura de o calitate mult mai mare a efectelor jocului.

Imbunatatirea performantei jocurilor pe Android prin inchiderea aplicatiilor

Prima si cea mai simpla metoda de a mari performanta smartphone-urilor de ultima generatie este inchiderea aplicatiilor care ruleaza in fundal inainte de a incepe jocul. Aveti posibilitatea sa utilizati mai multe aplicatii de optimizare pentru acest lucru, precum Clean Master. Majoritatea telefoanelor Android contin numeroase aplicatii care nu sunt utile unui utilizator obisnuit, aplicatii care pot fi dezactivate, ceea ce la randul lor creste performanta telefonului.

Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la Setari, sa selectati „Aplicatii„, apoi sa selectati aplicatiile care trebuie dezactivate si sa faceti clic pe butonul „Dezactivare„. Toate aceste aplicatii pot fi activate in viitor daca aveti nevoie de ele. De obicei, aplicatiile dezinstalate pot lasa in urma lor fisiere aleatorii de tip cache, care pot duce la reducerea performantei telefonului. Pentru a sterge aceste date, mergeti la „Setari” si dati clic pe „Stocare„, apoi selectati „Datele memorate in cache” si apasati „Eliberati spatiu de stocare„.

imbunatatire performanta Android memorie cache

Schimbarea cardului SD mareste performanta pe Android

Alegeti intotdeauna un card SD de clasa 10 pentru a mari performanta jocurilor pe Android. Utilizarea acestor carduri SD va creste viteza de citire si scriere si, prin urmare, va reduce timpul de incarcare si alte decalaje pe care le-ar solicita orice joc grafic.

De asemenea, telefoanele Android rooted au mai multe facilitati pentru a-si spori performanta, iar aplicatiile de optimizare functioneaza la maximum in cazul in care acestea se afla intr-o versiune rooted de Android. Spre exemplu, aplicatia Seeder poate fi instalata intr-un telefon Android rooted, ceea ce va reduce lag-ul in timpul comutarii intre aplicatii.

Asadar, jocurile Android pot fi cea mai buna optiune atat pentru utilizatorii cu ecran mic, cat si pentru cei cu unul mai mare, care doresc sa se bucure de timpul liber cu ajutorul unui prieten de incredere, si anume, Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here