5 Filme de top care au devenit seriale de succes

0
2744

In industria de divertisment, filmele si emisiunile TV sunt in mod natural foarte strans legate. In timp ce procesul de a le face este cu totul diferit, precum si de modul in care sunt receptionate, acestea inca au la baza aceiasi factori: inceperea cu o poveste buna si apoi adaugarea un scenariu ascutit, o distributie talentata si niste sunete geniale.

Ce faceti, totusi, daca vreti sa faceti un serial, dar aveti nevoie de o sursa de inspiratie? Raspunsul este sa luati un film cu un impact bun si sa-l transformati intr-un serial.

Ceea ce este ideal pentru producatori este ca nu trebuie sa ramana lipiti de filmul original. Desi este necesar sa se includa unele personaje originale (insa nu neaparat si membrii de casting originali, daca nu sunt disponibili) sau referiri la povestea originala, ei pot explora idei noi, numai bune de vizionat. Bineinteles, unii se vor lipi de filmul original si acest lucru este, de asemenea, minunat pentru fanii filmului.

Care sunt filmele care au devenit seriale?

Dupa cum v-ati astepta, au fost multe seriale care s-au inspirat din cele mai cunoscute filme dinaintea lor. Desi nu toate erau foarte bune, le vom mentiona mai jos pe cele care sunt:

Limitlessacest serial a fost difuzat de CBS, avandu-l pe Jake McDorman si chiar pe Bradley Cooper. S-a bazat pe filmul cu acelasi nume din 2011. Premisa de baza a celor doua a fost aceeasi – caracterul central al lui Brian Finch descopera un nou medicament numit NZT-48, care ii ofera acces la toata puterea creierului timp de 12 ore dupa ce si-l administreaza. Singura problema este ca are efecte secundare fatale!

Bates Motel – Un serial ideal pentru fanii filmului Psycho, avandu-l pe Freddie Highmore in rolul lui Norman Bates, care a fost interpretat de Anthony Perkins in 1960. Dupa cum spuneam si mai sus, nici in acest serial producatorii n-au ramas fixati pe acelasi evenimente, prezentandu-l pe Norman Bates in adolescenta, insa in zilele noastre. Da, acelasi Norman Bates, insa tanar si cu smartphone, premisa care ar fi putut foarte usor sa displaca fanilor, insa care s-a transformat intr-un serial incredibil si obligatoriu de vizionat!

Gomorrah – bazat pe filmul care a fost fondat pe o carte de succes, aceasta drama cu mafioti din Napoli nu este pentru cei slabi. In timp ce filmul a fost o poveste mai generala despre activitatea mafiei in zona, serialul se concentreaza pe o familie proeminenta si pe modul in care ei fac tot ce le sta in putinta pentru a-si conduce teritoriile.

Scream – acesta a fost un hit imens si o franciza imensa de film. Cine poate uita ucigasul mascat cu aspectul ciudat si apelurile lui ciudate de telefon?! Serialul se desfasura in aceeasi directie, desi cu caractere noi si ucigasi noi in spatele mastii. Ca si in cazul serialului, Gomorrah, si acesta se simte mai proaspat, avand mai multe personaje credibile.

Lethal Weapon – cam toata lumea a vazut cel putin unul din seria Lethal Weapon. Cu staruri indragite precum Mel Gibson si Danny Glover, enervandu-se unul pe altul prin situatii periculoase, acesta a fost o reteta a succesului. Multi s-au intrebat cum ar putea fi un serial bazat pe aceste filme, insa acesta se descurca foarte bine. Serialul a reusit sa mentina aceeasi personalitate, imbinata cu acelasi nivel de actiune.

Cu siguranta, exista mult mai multe seriale bune rezultate in urma filmelor, insa noi v-am prezentat lista noastra cu 5 filme de top care au devenit seriale de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here