5 Sfaturi pentru a alege cel mai bun service de calculatoare

0
7450

Cu totii avem probleme cu computerele noastre din cand in cand, fie ca-s laptopuri sau desktop-uri. In functie de tipul de problema, cele doua optiuni sunt fie de a cauta online pe forumuri sau de a merge la un service pentru calculatoare.

Daca esti un utilizator nou si nu ai cunostinte despre computer, cu siguranta nu este o idee buna sa incerci sa desfaci calculatorul si sa localizezi problema singur, asadar ce trebuie facut este sa mergi la un service de reparatii de calculatoare. Mai jos, vom enumera 5 sfaturi pentru a alege cel mai bun service de calculatoare pentru a va ajuta in a rezolva astfel de probleme in cazul nefericit in care ai o problema cu calculatorul sau laptopul.

1. Verificati recenziile

Atunci cand cauti un service de reparatii de calculatoare, asigura-te ca citesti recenziile online aferente firmei in cauza. Puteti verifica, de exemplu, Google sau forumuri. Verificarea recenziilor iti va oferi o medie generala si obiectiva a parerilor, si vei vedea cu ocazia aceasta si modul in care angajatii service-ului se comporta, profesionalismul lor, precum si pretul.

service reparatii calculatoare

Alternativ, poti intreba familia, colegii, prietenii sau alti profesionisti despre serviciile de reparatii pe care le-au folosit in trecut. De fapt, din vorba-n vorba este inca una dintre metodele cele mai fiabile de a cauta profesionisti de incredere in orice domeniu.

2. Asistenta la domiciliu

De obicei, tehnicianul poate veni la locul tau pentru a diagnostica problema calculatorului tau. Acest lucru te poate salva de o gramada de greutati, deoarece vei putea evita nevoia de a-ti transporta calculatorul, in special in cazul lipsei unui mijloc de transport sau a unei genti incapatoare pentru unitate.

Cu toate acestea, retineti ca tehnicianul poate cere o taxa suplimentara pentru asistenta la domiciliu, dar aceasta poate fi o optiune buna daca ai un program foarte ocupat.

3. Costul serviciilor

Este mai bine sa compari diferite magazine si sa obtii cotatii in functie de diagnosticul calculatorului. Evita service-urile de calculatoare care cer o taxa in avans sau in functie de ora.

Majoritatea service-urilor serioase de reparatii ale calculatoarelor au un pret fix in functie de tipul de problema pe care o aveti la calculator sau laptop.

4. Garantie

Este bine sa cauti un serviciu de reparatii care sa nu perceapa nimic daca problema nu este rezolvata. Cu alte cuvinte, daca iti va pot repara calculatorul, nu va trebui sa platesti niciun ban. De obicei, tehnicienii cinstiti nu vor percepe taxa daca computerul trebuie inlocuit, de exemplu.

Insa, daca calculatorul a fost reparat, nu uita sa soliciti garantie pentru munca si componente.

5. Experienta

Acesta este cel mai important punct. Nu vrei sa angajezi un tehnician la nimereala, ci unul care are o experienta vasta atat software cat si hardware. Un tehnician neexperimentat poate ajunge sa iti deterioreze computerul si mau rau, sau uita sa instaleze diferite drivere aferente sau testa anumite iesiri (spre exemplu HDMI la placa video, sau versiunea de BIOS), lucru pe care cu siguranta vei vrea sa-l eviti.

Prin urmare, merita investitia timpului in cautarea unui service de calculatoare licentiat si cu experienta, pentru a te asigura ca computerul tau este pe maini bune si capabile.

Asadar, daca ai probleme cu calculatorul sau laptopul, nu este o idee buna sa incerci sa ti-l deschizi singur pentru a diagnostica sau remedia problema, ci cauta un specialist, cu ajutorul celor 5 sfaturi ale noastre pentru a alege cel mai bun service de calculatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here